Skip to main content

Γαλλία: Αστυνομική επιχείρηση εναντίον διαδηλωτών υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Διαδήλωση εκατοντάδων διαλητών υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει για σχεδόν 24 ώρες μεγάλο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καταλονία στην Ισπανία με τη Γαλλία άρχισε να διαλύει από το πρωί η γαλλική αστυνομία.

Η αστυνομία, στη γαλλική πλευρά των συνόρων, ώθησε τους διαδηλωτές στην ισπανική πλευρά, απομακρύνοντας αντικείμενα από τον αυτοκινητόδρομο AP-7 που συνδέει τη Γαλλία με τη νότια Ισπανία, ο οποίος είχε αποκλειστεί και στα δύο ρεύματα από τους διαδηλωτές.

Η ένταση στην Καταλονία, με μαζικές διαδηλώσεις, έχει επιστρέψει στην Καταλονία από τα μέσα Οκτωβρίου, μετά την καταδίκη εννέα Καταλανών πολιτικών σε ποινές φυλάκισης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης για τον ρόλο τους στο αποτυχημένο δημοψήφισμα του 2017.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι θα κάνει η καταλανική αστυνομία με τους διαδηλωτές που ωθούνται από τη γαλλική αστυνομία πίσω στην Ισπανία, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος για απαγγελία κατηγοριών εις βάρος τους. «Ζητούμε η επιχείρηση αυτή να γίνει με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να μην τραυματιστεί κανείς», δήλωσε στον Catalunya Radio.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters