Skip to main content

Ερντογάν: Θα πλήξουμε την κουρδοκρατούμενη Μανμπίτζ στη Συρία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, η οποία διεξάγεται από κοινού με Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, θα πλήξει τους Κούρδους ενόπλους που ελέγχουν την Μανμπίτζ, που μέχρι πρόσφατα ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίθεση στη Μανμπίτζ, αλλά και στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους Ράκα θα ακολουθήσει την κατάληψη της Αλ Μπαμπ, η οποία επίσης βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τους στόχους της τουρκικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, σε τηλεφωνική επαφή την οποία είχαν την Τετάρτη.

Η ιρακινή επαρχία Σιντζάρ, δυτικά της Μοσούλης, κινδυνεύει να μετατραπεί σε βάση του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), πράγμα που η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει, επισήμανε τέλος ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.