Skip to main content

Μπαγκλαντές: Επικυρώθηκε η θανατική ποινή για ηγέτη ισλαμιστικού κόμματος

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπαγκλαντές επικύρωσε τη θανατική ποινή που έχει επιβληθεί σε έναν ηγέτη ισλαμιστικού κόμματος για ωμότητες που διαπράχτηκαν στη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας από το Πακιστάν πριν από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Ο 62χρονος Μοχάμεντ Καμαρουζαμάν, βοηθός γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Μπανγκλαντές Jamaat-e-Islami, έχει κριθεί ένοχος για τη συμμετοχή του στη γενοκτονία, τον βασανισμό και τον βιασμό άοπλων πολιτών στη διάρκεια του εννιάμηνου πολέμου για την ανεξαρτησία της χώρας από το Πακιστάν, το 1971.

Ο Καμαρουζαμάν συνελήφθη το 2010.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.