Skip to main content

Γερμανία: Η «μικρή Μέρκελ» και ο υπουργός Υγείας στην κούρσα της διαδοχής

Έτοιμη να διαδεχτεί την Άγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) δηλώνει η γενική γραμματέας του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ. Στενή συνεργάτης της Μέρκελ, γνωστή και ως AKK από τα αρχικά του ονόματός της, η γενική γραμματέας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της  σε μέλη του κόμματος, η οποία χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό.  

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την αποκαλούν συχνά «μικρή Μέρκελ». Μεταξύ άλλων, η Κραμπ-Κάρενμπάουερ χαίρει σεβασμού στο κόμμα για τη σοβαρή προσέγγισή της στη χάραξη πολιτικής. Εργασιομανής, κατάφερε μάλιστα να εντυπωσιάσει τη Μέρκελ όταν πέρσι, έπειτα από ατύχημα, συνέχισε να εργάζεται με αφοσίωση στις διαπραγματεύσεις για το μεγάλο συνασπισμό από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.  

Την επιθυμία του να μπει και αυτός στην κούρσα της διαδοχής εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Επικριτής της καγκελαρίου Μέρκελ, ο 38χρονος Σπαν ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του CDU στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης των ανώτερων στελεχών του κόμματος στο Βερολίνο.

Το δίλημμα, έως ότου ανακοινωθούν και άλλες υποψηφιότητες είναι εάν το κόμμα  θα τολμήσει μία ριζοσπαστική αλλαγή κινούμενο προς τα δεξιά επιλέγοντας για ηγέτη κάποιον σαν τον Σπαν ή θα παραμείνει στο κέντρο με την Κραμπ-Κάρενμπάουερ.

naftemporiki.gr