Skip to main content

Άγκυρα: Θα στείλουμε πίσω στις χώρες καταγωγής τα μέλη του ΙΚ

Τις ίδιες απειλές που εκτόξευσε το Σαββατοκύριακο, ότι η Άγκυρα θα στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που αιχμαλωτίζει, ακόμη κι αν έχει ανακληθεί η υπηκοότητά τους, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επικρίνοντας την προσέγγιση των ευρωπαϊκών κρατών στο θέμα.

Η τουρκική επιχείρηση στο βορειοανατολική Συρία έχει προκαλέσει διεθνείς ανησυχίες για το μέλλον των φυλακισμένων μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού μπακρ αλ Μπαγκνάντι στα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο αμερικανικής επιχείρησης, η ανησυχία παραμένει, ενώ η οργάνωση έχει δεσμευτεί για αντίποινα στις ΗΠΑ.

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας, όμως ο κόσμος έχει βρει μια καινούργια μέθοδο τώρα: ανακαλεί τις υπηκοότητές τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός. «Λένε ότι θα πρέπει να δικαστούν εκεί όπου συνελήφθησαν. Υποθέτω αυτό είναι ένα νέο είδος διεθνούς δικαίου», σημείωσε με νόημα ο Σοϊλού.

«Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα στείλουμε τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που έχουμε στα χέρια μας πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν την υπηκοότητά τους», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters