Skip to main content

Οι Ευρωπαίοι πρώτοι στον έλεγχο του δέρματος

Σύμφωνα με τελευταία παγκόσμια έρευνα της Ipsos για την προστασία που λαμβάνουν οι λαοί αναφορικά με τον καρκίνο του δέρματος, οι ευρωπαίοι είναι πρώτοι στην κατάταξη του Skinchecking δηλαδή του ελέγχου του δέρματος τους για επικίνδυνες ελιές.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός στους ερευνητές καθώς η Αυστραλία και η Νότιος Αμερική είναι δύο από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές του πλανήτη, αλλά όσο απίθανο κι αν φαίνεται, οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που έχουν φυσικό ταλέντο για Skinchecking. Μάλιστα, ανάμεσα στις κορυφαίες της κατάταξης βρίσκονται η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιταλία, οι πληθυσμοί των οποίων δηλώνουν, περισσότερο από όλους, ότι εξετάζουν τις ελιές του δέρματος τους στο δερματολόγο. Οι γερμανοί που ελέγχονται μία φορά το χρόνο τουλάχιστον φτάνουν στο 24%, οι αυστριακοί στο 23% και οι ιταλοί στο 20% από αυτούς, αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Φινλανδία έρχεται τελευταία με μόλις το 1% του πληθυσμού της να δηλώνει ότι επισκέπτεται το δερματολόγο για εξέταση των ελιών του, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Ωστόσο αναφορικά με την αυτοεξέταση εκεί η κατάταξη αλλάζει καθώς η Ελλάδα, η Αυστραλία και η Αυστρία μοιάζει να είναι οι ειδικοί με ποσοστά 52%, 48% και 45% του πληθυσμού τους, αντίστοιχα, να δηλώνει ότι ελέγχει τις ελιές του τουλάχιστον μια φορά το χρόνο μόνος του.

Η Ρωσία και η Βραζιλία, μολονότι η τελευταία φανταζόμασταν ότι θα ήταν πιο προσεκτική, φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα υιοθετήσει τη συνήθεια, με μόλις 5% και 14% του πληθυσμού τους να ελέγχει τις ελιές του σε ετήσια βάση.

Τέλος, στην ερώτηση αν συστήνουν στους δικούς τους να ελεγχθούν η Ιταλία κρατά τα σκήπτρα με ποσοστό 66% και έπεται η Πορτογαλία με 63% και η Αυστρία με 59%.