Skip to main content

4ο RUN-BIKE-CARE: Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο

Την Κυριακή 2 Ιουνίου ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο συμμετέχοντας όπως μπορεί ο καθένας στο 4ο RUN – BIKE – CARE που θα γίνει στο Ζάππειο.

O Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» που φέτος το Μάϊο κλείνει τα 20 χρόνια ζωής και προσφοράς στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους μας καλεί όλες και όλους σε μια σημαντική συνάντηση την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 08:30 πμ στο Ζάππειο.

Όλοι μαζί θα βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν μια εμπειρία καρκίνου, θα υποστηρίζουμε τους μαχητές, θα θαυμάσουμε τους επιζώντες και θα τιμήσουμε όσους έφυγαν από τη ζωή μετά τη μάχη με τον καρκίνο.

Είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που εκατοντάδες άτομα, φίλοι, εθελοντές και οι οικογένειές τους συμμετέχουν στο RUN – BIKE – CARE! «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο», που έχει γίνει πια θεσμός, είτε ακολουθώντας τη διαδρομή των 10km με το ποδήλατο ή 5km τρέχοντας ή 2km περπατώντας.

Δυνατότητα συμμετοχής έχει κάθε άτομο ή ομάδα, κυριολεκτικά από όπου δύναται και θέλει.

Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.

Και στο φετινό RUN – BIKE – CARE! «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο», που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, συνδιοργανωτής είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το κόστος συμμετοχής στο RUN – BIKE – CARE! «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο» ανέρχεται στα 8 Ευρώ και με κάθε εγγραφή ο διαγωνιζόμενος θα λαμβάνει το μπλουζάκι του αγώνα (επιπλέον κόστος για αποστολές: 2 Ευρώ). Οι εγγραφές θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά εδώ , ενώ έχετε τη δυνατότητα για ατομικές και ομαδικές εγγραφές ( runbikecare.anticancerath.gr).

Η φετινή δράση έχει και έναν επιπλέον σημαντικό σκοπό: Να στηρίξει το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 και από τότε υλοποιεί δωρεάν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους, παρέχοντας ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.

Μέρα γιορτής και μνήμης

Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει στηρίξει πάνω από 400 ασθενείς και δεν σταμάτησε τη λειτουργία του ούτε μέσα στην πανδημία. Η πρόεδρος του ΚΕΦΙ κα Ζωή Γραμματόγλου με αφορμή την ανακοίνωση του αγώνα, κάνει έκκληση σε όλες τις γυναίκες όταν λάβουν τα δωρεάν μηνύματα για εξέταση από το πρόγραμμα ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ να μην αδιαφορήσουν και να πάνε να εξεταστούν.

Επίσης, σε όλους τους γονείς να εμβολιάσουν τα κορίτσια και τα αγόρια έναντι του ιού HPV για σωθούν όσες περισσότερες ζωές γυναικών από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

«Για εμάς είναι μέρα γιορτής για όσους επιβίωσαν του καρκίνου αλλά και μέρα μνήμης για όσους δεν τα κατάφεραν» επισημαίνει η κα Γραμματόγλου. «Καρκίνος όπως λέει, δεν σημαίνει θάνατος. Τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα και οι νεότερες θεραπείες έχουν καταφέρει να προσφέρουν επιβίωση και ποιότητα ζωής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ κα Ελένη Ζωντήρου η οποία τόνισε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Είναι μια ισχυρή μάχη αλλά μπορεί να κερδηθεί. Να λέμε τον καρκίνο με το όνομά του, να μη φοβόμαστε τις λέξεις για να έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Το επόμενο στοίχημα η περιβαλλοντική ευθύνη

Στην παρουσίαση του προγράμματος για τον αγώνα έλαβε μέρος ο παρουσιαστής των αγώνων κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος εξήγησε ότι πολλοί από του Ολυμπιονίκες μας δεν θα καταφέρουν να είναι μαζί μας γιατί έχουν προετπιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όμως είναι όλοι τους μέρος αυτής της προσπάθειας.

Όπως είπε, για το Σύλλογο Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες το τετράπτυχο είναι (ΑΘΛΗΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΎΝΗ).

Έχουν κάνει πράξη δυναμικά τα τρία πρώτα και μένει σε λίγο καιρό να μας ενημερώσουν για τη δράση τους για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευθύνης η οποία αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για το Σύλλογο.

Που μπορείτε να απευθύνεστε για το ΚΕΦΙ

Για πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα https://www.anticancerath.gr/, https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/ ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222.