Skip to main content

Καναδάς: Κάθε τσιγάρο και προειδοποίηση

Health Canada

Οι προειδοποιήσεις, οι οποίες θα είναι γραμμένες στα αγγλικά και στα γαλλικά, θα περιλαμβάνουν φράσεις όπως «Τα τσιγάρα προκαλούν καρκίνο» και «Δηλητήριο σε κάθε τζούρα».

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους νέους από το να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να ενθαρρύνει τους καπνιστές να το κόψουν, ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που θα τοποθετεί προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο του καπνίσματος σε κάθε μεμονωμένο τσιγάρο.

Οι προειδοποιήσεις, οι οποίες θα είναι γραμμένες στα αγγλικά και στα γαλλικά, θα περιλαμβάνουν φράσεις όπως «Τα τσιγάρα προκαλούν καρκίνο» και «Δηλητήριο σε κάθε τζούρα». Οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόκληση βλάβης στα παιδιά, την καταστροφή οργάνων και την πρόκληση ανικανότητας και λευχαιμίας, θα εμφανίζονται στο φίλτρο.

Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν από την Τρίτη, αλλά οι Καναδοί θα αρχίσουν να βλέπουν τις νέες προειδοποιητικές ετικέτες από το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούλιο του 2024 οι εταιρείες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι προειδοποιήσεις θα υπάρχουν σε όλα τα τσιγάρα king-size που πωλούνται, και μέχρι τον Απρίλιο του 2025 σε όλα τα τσιγάρα κανονικού μεγέθους και στα μικρά πούρα. Το 2026 αναμένεται να τυπωθούν έξι νέες φράσεις.

Η απόφαση του Καναδά είναι μέρος της προσπάθειάς του να μειώσει τη χρήση καπνού σε λιγότερο από 5% έως το 2035 και έρχεται μετά από μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης 75 ημερών που ξεκίνησε πέρυσι.