Skip to main content

EFPIA και GSK: Πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας

Το νέο εργαλείο NIRO βοηθά ομάδες να προσδιορίζουν ποιες πρωτοβουλίες Ε&Κ και ευκαιρίες προγραμμάτων θα μπορούσαν να είναι οι κατάλληλες

Ένα πρωτότυπο ενιαίο κέντρο πρόσβασης ερευνητών σε πληροφορίες σχετικά με προγράμματα χρηματοδότησης Ε&Κ για τις επιστήμες της υγείας και της ζωής στην Ε.Ε. και παγκοσμίως εγκαινίασαν σήμερα η EFPIA και η GSK.

Πρόκειται για το Navigating Innovation & Research Opportunities (NIRO), ένα εργαλείο το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθά μεμονωμένες οντότητες ή ομάδες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τον ακαδημαϊκό χώρο να προσδιορίζουν ποιες πρωτοβουλίες Ε&Κ και ευκαιρίες προγραμμάτων θα μπορούσαν να είναι οι κατάλληλες.

Το NIRO περιλαμβάνει πληροφορίες για πρωτοβουλίες και προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από εθνικά υπουργεία, οργανισμούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς εντός και εκτός της Ε.Ε..

Οι χρήστες συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και με βάση τις απαντήσεις τους, το εργαλείο δημιουργεί μια προσαρμοσμένη συλλογή σχετικών ευκαιριών χρηματοδότησης.