Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η πρόληψη σώζει ζωές!

Η Εθνική Ασφαλιστική προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής και επενδύει σε ένα καλύτερο μέλλον

Ηρακλής Δασκαλόπουλος – Γενικός Διευθυντής
Εθνική Ασφαλιστική
Με το μήνυμα «Υγεία για Όλους» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δίνει εφέτος στην παγκόσμια ημέρα του μια έννοια ευαισθητοποίησης και γνώσης γύρω από θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών Υγείας και των ευρύτερων δεικτών ευημερίας ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων υγείας. Εμείς, στην Εθνική Ασφαλιστική, πιστεύουμε ότι μέσα από έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σε συνδυασμό με τις προγραμματισμένες ετήσιες εξετάσεις μας, μπορούμε όλοι να φροντίσουμε για ένα πιο υγιές μέλλον.

Στο κομμάτι της διατροφής, το μεσογειακό μοτίβο μας είναι ιδιαίτερα γνώριμο στην Ελλάδα. Πολυετείς μελέτες υπογραμμίζουν τη σημασία του, τόσο για τη σωματική, όσο και για τη νοητική μας υγεία, καθώς αποδεδειγμένα η μεσογειακή διατροφή χαρίζει προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία, υψηλή χοληστερόλη, όπως επίσης και από τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Από την άλλη πλευρά, τα οφέλη της σωματικής άσκησης για τον οργανισμό μας είναι πάρα πολλά. Η καλή φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, προσφέρουν πολύτιμη προστασία από χρόνιες παθήσεις όπως π.χ. η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η παχυσαρκία. Νέα επιστημονικά ευρήματα ωστόσο δείχνουν, ολοένα και πιο συχνά, ότι η σωματική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας, πέρα από ένα γερό κορμί και μια όμορφη εικόνα, «χτίζει» και την καλή εγκεφαλική λειτουργία.

Ο ύπνος αποτελεί άλλον έναν βασικό παράγοντα που οφείλουμε να φροντίσουμε και να διαφυλάξουμε, εάν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Στην εποχή μας, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, πέρα από την ποιότητα, έχουν επηρεάσει σημαντικά και τη διάρκεια του ύπνου μας. Ως ελάχιστες αποδεκτές, προς αποφυγήν προβλημάτων υγείας, κρίνουν οι ειδικοί τις επτά ώρες και υπογραμμίζουν ότι η σημασία του επαρκούς ύπνου είναι τεράστια για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, την τόνωση του ανοσοποιητικού μας, τη βελτίωση της ευεξίας μας, αλλά και την πρόληψη από ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Στην Εθνική Ασφαλιστική, γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη πρόληψη είναι καθοριστική για τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας. Οι υγιεινές καθημερινές μας συνήθειες σε συνδυασμό με τα σύγχρονα προγράμματα Υγείας μας, τα οποία λειτουργούν ως «εργαλεία» πρόληψης προσφέροντας καινοτόμες εξετάσεις και υπηρεσίες σε υπερσύγχρονες υποδομές, θωρακίζουν την ευεξία και την ευημερία μας.