Skip to main content

Θεραπευτήριο Αθηνών: η σύγχρονη κλινική στο κέντρο της Αθήνας με κοινωνικό χαρακτήρα

Στην σημερινή εποχή, οι δομές υγείας που  αντιμετωπίζουν την υγεία ως αγαθό   και όχι ως εμπόρευμα καλούνται να υπηρετήσουν έναν διττό στόχο: από την μία πλευρά, να παρέχουν σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς τους και από την άλλη, να εφαρμόσουν μια προσέγγιση παροχής υπηρεσιών υγείας που να υπηρετεί τον άνθρωπο. Μια προσέγγιση που θα πρέπει να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, το Θεραπευτήριο Αθηνών αναπτύσσει τις υπηρεσίες του με κοινωνικό πρόσημο, υπερασπιζόμενο τo δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ασθενών σε υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα. Σε αυτή την ασθενοκεντρική φιλοσοφία που πρεσβεύει το Θεραπευτήριο Αθηνών αναφέρεται ο Διοικητικός Διευθυντής της Κλινικής, κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς το ζητούμενο είναι ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε προσιτές τιμές παρά την ακρίβεια που χαρακτηρίζει την εποχή μας».

Το Θεραπευτήριο Αθηνών διακρίνεται για την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του, έχοντας ως στόχο να βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή, προσφέροντάς του την ιατρική φροντίδα που του αξίζει. Παράλληλα, αποσκοπώντας στην παροχή κλινικής φροντίδας υψηλής ποιότητας και ακολουθώντας τα πρότυπα που επιβάλλει η σύγχρονη άσκηση της ιατρικής, επενδύει διαρκώς στην αναβάθμιση του ιατρικού του εξοπλισμού. Επιπλέον, φροντίζει για τη στελέχωση των Τμημάτων του με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενστερνίζεται το όραμα που υπηρετεί το Θεραπευτήριο Αθηνών.

Με ένα σύγχρονο και ανακαινισμένο κτήριο 7 ορόφων και 69 κλινών στο κέντρο της Αθήνας, το Θεραπευτήριο Αθηνών προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες του, φιλοδοξώντας να καλύψει τις ανάγκες ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας αναφορικά με ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Θεραπευτήριο Αθηνών: Προτεραιότητά μας  ο ασθενής

Το Θεραπευτήριο Αθηνών πιστό στις αξίες και στις αρχές που διέπουν το όραμά του, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, έχει εντάξει στους κύριους πυλώνες του σχεδιασμού και της δράσης του την κοινωνική συνεισφορά.

Συμβάλλοντας έμπρακτα στην εγκαθίδρυση της κουλτούρας πρόληψης αναφορικά με την υγεία, προσφέρει στα εξειδικευμένα Τμήματά του πακέτα εξετάσεων σε ειδικές τιμές  για τον προληπτικό έλεγχο παθήσεων που εμφανίζονται συχνά στο γενικό πληθυσμό.  Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε ειδική εκστρατεία πρόληψης κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022, η οποία περιελάμβανε ολοκληρωμένα πακέτα προληπτικών εξετάσεων για πλήρη καρδιολογικό έλεγχο σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, για την άνοιξη του 2023,  το κοινό  μπορεί να επωφεληθεί των ειδικών πακέτων για προληπτικό γυναικολογικό, ουρολογικό και καρδιολογικό έλεγχο.

Επιπλέον, το Θεραπευτήριο Αθηνών πραγματοποιεί μία σειρά από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες απολαύουν της πλήρους στήριξης και συμμετοχής του προσωπικού της Κλινικής.

Η δέσμευση του Θεραπευτηρίου Αθηνών για έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των προβλημάτων υγείας θεμελιώνεται μέσα από την συνεχή επένδυση σε λύσεις τελευταίας τεχνολογίας όπως ο Αξονικός Τομογράφος Siemens SOMATOM GoNow ή η ανάλυση των εξετάσεων από το εξειδικευμένο προσωπικό της NetRadiology.

Συμμετέχοντας στη συλλογική προσπάθεια για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού και των εποχικών λοιμώξεων και έχοντας πάντα ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, το Θεραπευτήριο Αθηνών έχει θέσει σε λειτουργία δυο Covid Test Points στην Ι. Δροσοπούλου 24 και Μαυρομματαίων 26, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο ταυτόχρονης ανίχνευσης εποχικής γρίπης και κορωνοϊού. Τέλος, στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτηρίου Αθηνών λειτουργεί Post Covid Ιατρείο με ολοκληρωμένες υπηρεσίες διάγνωσης και φροντίδας για τους ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό.

Ο τομέας της υγείας απαιτεί κινήσεις που θα εμπνέουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους πολίτες για να μπορούν να θέτουν και οι ίδιοι σε προτεραιότητα την υγεία τους. Το Θεραπευτήριο Αθηνών αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας μπορεί να συνυπάρχει με το προσιτό κόστος, μέσα από μια θεώρηση της έννοιας της υγείας που τοποθετεί τον ασθενή και τις ανάγκες του στο επίκεντρό της.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τη φιλοσοφία του Θεραπευτηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

www.athenshospital.gr
www.facebook.com/athenshospital
www.instagram.com/athenshospital