Skip to main content

Πυρά ΠΙΣ κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ γιατρών και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να ανακοινώνει σήμερα τη ΜΗ συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ ενώ, θεωρεί δίκαιη τη διαμαρτυρία των ιατρών για τις 23.2.2023.

Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

1. Με το clawback και το rebate στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.

2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους γιατρούς τους οποίους θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεται στις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023.

Ο ΠΙΣ με την ανακοίνωση του ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εκπρόσωπων των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) & Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) οι οποίοι έπειτα από τις δηλώσεις της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη, είχαν ζητήσει από τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της.

Η κα Καρποδίνη στην επετειακή εκδήλωση για τον ΕΟΠΥΥ ανέφερε «Ουδείς όμως πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος! Ο ΕΟΠΥΥ με του εργαζομένους του, παρά το γεγονός ότι δεν αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του την τελευταία 2ετία λόγω της ύφεσης που έφερε η πανδημία, από ίδιους πόρους και έκτακτη χρηματοδότηση που εξασφάλισε στήριξε, μαζί με τον υπουργό κ. Αθανάσιο Πλεύρη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αυξάνοντας τον προϋπολογισμό της κατά 20%! Είναι λοιπόν μίζερο να ασχολούμαστε με κάποιους που αντί να στηρίζουν τον Οργανισμό και τους 11 εκατομμύρια πολίτες από τους οποίους ανταμείβονται, απαιτούν να μη γιορτάσουμε και προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την επετειακή μας εκδήλωση για μικροπρεπείς συνδικαλιστικούς λόγους».