Skip to main content

Ο Ελον Μασκ ζητά δέκα τρισ. δολάρια για να… εξαφανίσει τα ορυκτά καύσιμα

REUTERS/Aly Song//File Photo

Ο Αμερικανός μεγιστάνας παρουσίασε το φιλόδοξο οικολογικό σχέδιο του.

Ομάδα μετόχων της Tesla βρέθηκε την Τετάρτη στο εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας μετά από σχετική πρόσκληση του Έλον Μασκ. Οι επενδυτές ανέμεναν να δουν την παρουσίαση νέων μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας. Όπως όμως συνηθίζει ο Αμερικανός μεγιστάνας αιφνιδίασε άπαντες και αντί για αυτοκίνητα παρουσίασε το σχέδιο του για τη διακοπή της χρήσης ορυκτών καυσίμων από την ανθρωπότητα.

Το «Master Plan 3» όπως το ονόμασε ο Μασκ είναι σχέδιο χρήσης ανανεώσιμων και άλλων βιώσιμων και φιλικών στο περιβάλλον πηγών ενέργειας για την αυτοκίνηση, την ναυσιπλοΐα και την αεροπλοΐα όχι όμως για τους διαστημικούς πυραύλους αφού όπως ανέφερε δεν είμαστε ακόμη έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον Μασκ για την υλοποίηση του σχεδίου του απαιτείται ένα ποσό της τάξης των δέκα τρισ. δολαρίων.

«Δεν απευθύνομαι μόνο στους μετόχους και τους επενδυτές της Tesla αλλά σε όλους όσους επενδύουν στη Γη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ που δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για το σχέδιο του εκτός από το ότι η Tesla συνεχίζει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Μασκ ανέφερε ότι τα επόμενης γενιάς αυτοκίνητα της Tesla θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στη μισή τιμή από τα σημερινά κορυφαία οχήματα της εταιρείας όπως το Model 3 και το Model Y.

Naftemporiki.gr