Skip to main content

Shell: Χαμηλώνει ο πήχης για τις εκπομπές αερίων

REUTERS/May James

Η Shell έβγαλε τον στόχο της για μείωση κατά 45% έως το 2035, επικαλούμενη «την αβεβαιότητα ως προς τον ρυθμό αλλαγής στην ενεργειακή μετάβαση»

Η Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδιά της να μετριάσει τις βραχυπρόθεσμες μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αν και διατήρησε τη δέσμευση για μηδενικούς ρύπους ως το 2050.

Στην τελευταία ενημέρωση της στρατηγικής της για την ενεργειακή μετάβαση, ο κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου δήλωσε ότι στοχεύει τώρα να μειώσει την καθαρή ένταση άνθρακα στη χρήση προϊόντων που πωλεί από τρίτους κατά 15% έως 20% έως το 2030, σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο 20 %.

Η Shell είπε επίσης ότι έβγαλε τον στόχο της για μείωση κατά 45% έως το 2035, επικαλούμενη «την αβεβαιότητα ως προς τον ρυθμό αλλαγής στην ενεργειακή μετάβαση».

«Η εστίασή μας στην αξία οδήγησε σε μια στρατηγική μετατόπιση των ενεργειακών μας δραστηριοτήτων προς επιλεγμένες αγορές και τμήματα», δήλωσε ο CEO της Shell Wael Sawan σε δήλωση. «Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε χαμηλότερη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά. Έχουμε ενημερώσει τον καθαρό στόχο μας για την ένταση του άνθρακα για να αντικατοπτρίσουμε αυτή την αλλαγή».

Η Shell είπε ότι μέχρι το τέλος του 2023, είχε επιτύχει πάνω από το 60% του στόχου της να μειώσει στο μισό τις εκπομπές από τις δραστηριότητές της έως το 2030, σε σύγκριση με το 2016.