Skip to main content

Η Uniper θα ιδιωτικοποιηθεί και πάλι

«Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε τη Uniper σε κατ` εξοχήν ιδιωτικά χέρια το συντομότερο δυνατό» δήλωσε η CFO Γιούτα Ντέντζες

Στον ιδιωτικό τομέα θα περάσει και πάλι το συντομότερο δυνατό η ενεργειακή εταιρεία Uniper, που εθνικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης του φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

«Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε τη Uniper σε κατ` εξοχήν ιδιωτικά χέρια το συντομότερο δυνατό» δήλωσε σήμερα η CFO Γιούτα Ντέντζες στην ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρίας. «Αυτός ο στόχος είναι μία από τις ουσιώδεις κατευθυντήριες γραμμές στο πλαίσιο της μελλοντικής μας στρατηγικής», πρόσθεσε.

Η Γιούτα Ντέντζες υπενθύμισε τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης προς την ΕΕ να μειώσει τη συμμετοχή του δημοσίου στη Uniper στο 25% συν μία μετοχή, μέχρι το τέλος του 2023.«Θα παρουσιάσουμε τις ιδέες μας για αυτό τους επόμενους μήνες».

Η Ντέντζες είπε ότι ως διευθύνουσα σύμβουλος χρηματοοικονομικής υπηρεσίας, συμμετείχε σε πολλές διασώσεις εταιρειών. «Εχω δει ότι ο δρόμος της επιστροφής προς την ανεξαρτησία μπορεί να πετύχει μετά από επιτυχημένη σταθεροποίηση», τόνισε η CFO της εταιρείας και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει επίσης ότι η εταιρεία μας είναι έτοιμη για την κεφαλαιαγορά ξανά ,δίνοντας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ευκαιρία να παραδώσει την Uniper ξανά σε ιδιώτες ».