Skip to main content

Φιλαδέλφεια: Οι αρχές παρακολουθούν την μόλυνση του νερού μετά τη διαρροή χημικού εργοστασίου

Η διαρροή χημικών στην Πενσυλβάνια σημειώθηκε μετά από ρήξη σωλήνα στην Trinseo PLC την Παρασκευή.

Ένας σωλήνας έσπασε την Παρασκευή στο χημικό εργοστάσιο Trinseo PLC, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει επικίνδυνο υλικό σε παραπόταμο του ποταμού Delaware, πηγή νερού για εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το BBC. Για τον λόγο αυτό οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τον κόσμο να πίνει εμφιαλωμένο νερό. Αργότερα την Κυριακή, ωστόσο, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξε μόλυνση στο σύστημα ύδρευσης της πόλης.

«Έχουμε αρκετό νερό για να διατηρήσουμε μια ασφαλή χρήση για πόση, μαγείρεμα – για όλους τους σκοπούς – μέχρι τουλάχιστον τις 23:59 μ.μ., τη Δευτέρα 27 Μαρτίου», σημείωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο Μάικ Κάρολ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της πόλης για τις μεταφορές, τις υποδομές και τη βιωσιμότητα. «Η πιθανότητα μόλυνσης μειώνεται με την πάροδο του χρόνου».

Η λεκάνη του ποταμού Ντέλαγουερ παρέχει νερό σε πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 4 πολιτείες, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η διαρροή χημικών στην Πενσυλβάνια σημειώθηκε μετά από ρήξη σωλήνα στην Trinseo PLC την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν 8.100 γαλόνια διαλύματος με βάση το λάτεξ στο Otter Creek στην κομητεία Μπακς, ακριβώς βορειοανατολικά της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει πλαστικά και συνδετικά υλικά latex, δήλωσε ότι η διαρροή φαίνεται να οφείλεται σε βλάβη του εξοπλισμού.

Αξιωματούχοι της πόλης ανέφεραν σε ειδοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου νωρίτερα την Κυριακή ότι δεν βρέθηκαν μολυσματικοί παράγοντες στο νερό της Φιλαδέλφειας, αλλά συνέστησαν στους κατοίκους να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό «για λόγους προσοχής», επειδή δεν μπορούσαν «να είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν ίχνη αυτών των χημικών ουσιών στο νερό της βρύσης καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος». Τα τοπικά καταστήματα άρχισαν να ξεπουλάνε το νερό μετά τον συναγερμό.

naftemporiki.gr