Skip to main content

Δήμος Διονύσου: Δημιουργία δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών

Την έναρξη της συνεργασίας του με την Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» ανακοίνωσε ο Δήμος Διονύσου, με στόχο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην περιοχή, αλλά και την προβολή του.

«Ο σχεδιασμός δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην περιοχή του Δήμου Διονύσου είναι μια δράση ήπιας, τοπικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, που θα συμβάλλει θετικά στην ευημερία και ευζωία της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τον σεβασμό, τη διατήρηση, ανάδειξη και προστασία της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπικού φυσικού πλούτου, αλλά και τη θετική αλληλεπίδραση κατοίκων και επισκεπτών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή.

Το έργο της μελέτης θα διαρκέσει περίπου πέντε μήνες και σε αυτή τη φάση θα αποτυπώνονται οι υπάρχουσες πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, ενώ θα γίνει και λεπτομερής έρευνα των παλαιότερων μονοπατιών, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής κατά το παρελθόν. Ακόμη, θα γίνει έρευνα και καταγραφή όλων των σημείων ενδιαφέροντος (μνημείων, παραδοσιακών και αρχαίων οικισμών, γεωλογικών φαινομένων, ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών μνημείων, σημείων ιδιαίτερου φυσικού κάλους κλπ), προκειμένου να προσδιοριστεί το δίκτυο διαδρομών που τελικά θα υλοποιηθεί.

Χρήσιμη βοήθεια σε αυτή την πρώτη μελέτη θα μπορούν να παρέχουν και οι κάτοικοι, ως κατεξοχήν γνώστες της περιοχής. Στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα αξιοποιηθούν, ώστε να προκύψει ένα πλούσιο, πεζοπορικό δίκτυο, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων και να φέρει τους δημότες και τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με τα φυσικά στοιχεία, που διαχρονικά χαρακτηρίζουν τον Διόνυσο.

Πρόσθεση του δήμου είναι μέσα στο πλαίσιο της νομοθεσίας αλλά και των διεθνών πρακτικών, να δημιουργηθεί ένα άρτια σχεδιασμένο και υλοποιημένο έργο πεζοπορικών διαδρομών, ικανό να προσελκύσει επισκέπτες και να εξασφαλίσει διεθνείς πιστοποιήσεις και διακρίσεις.

Μάλιστα, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου (18:00) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και έχει προσκληθεί και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι του δήμου στο youtube, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημότες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.