Skip to main content

Ιρλανδία: Περίπου 60.000 σπίτια χωρίς ρεύμα μετά την καταιγίδα «Μπάρα»

Σχεδόν 60.000 σπίτια στην Ιρλανδία και 1.000 στη Σκωτία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά την καταιγίδα Μπάρα που ήρθε από τον Ατλαντικό φέρνοντας ισχυρούς ανέμους, βροχή και χιόνι.

Οι τελευταίες διακοπές σημειώθηκαν λίγες μέρες μετά την επανασύνδεση των τελευταίων κατοικιών στη Βρετανία μετά την καταιγίδα Άργουεν, η οποία προκάλεσε «καταστροφικές ζημιές» στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως στη βορειοανατολική Σκωτία, επηρεάζοντας 135.000 νοικοκυριά.

Στην Ιρλανδία τα βορειοδυτικά υπέστησαν το κύριο βάρος της καταιγίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας, και η κακοκαιρία αναμενόταν να υποχωρήσει μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε 12 κομητείες με τις αρχές ηλεκτρισμού και ύδρευσης να εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις προμήθειες τις επόμενες 24 ώρες.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, περίπου 1.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, με την ισχυρότερη ριπή να φτάνει τα 75 μίλια/ώρα στο Orlock, στο County Down. Τα πάρκα παρέμειναν κλειστά μέχρι το πρωί της Τετάρτης και πέρα ​​από τα σύνορα μια πορτοκαλί προειδοποίηση για τον καιρό παρέμεινε σε ισχύ για το Donegal μέχρι τις 14:00.

Περίπου 8.000 σπίτια είχαν χάσει το ρεύμα στην κορύφωση της καταιγίδας και πρόσθετο προσωπικό προσλήφθηκε για να επιδιορθώσει τυχόν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το Scottish and Southern Electricity Networks (SSEN) ανέφερε ότι περίπου 1.000 πελάτες έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλη τη βόρεια Σκωτία. Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περισσότερους από 8.000 πελάτες.

Ενώ η καταιγίδα απομακρύνεται, περισσότερες βροχές προβλέπονται σε ορισμένες περιοχές την Τετάρτη και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Σκωτίας έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian