Skip to main content

ΕΕ: «Απαράδεκτη» η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Εκνευρισμός Βρυξελλών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι Βρυξέλλες αντιδρούν στις νέες δασμολογικές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (INTA), Μπερτ Λάνγκε δήλωσε ότι «το σχέδιο του Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα οχήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαράδεκτο. Από τους δασμούς σε περισσότερα από 400 προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου έως τη στοχοποίηση των οχημάτων, όλο αυτό δείχνει ξεκάθαρη αναξιοπιστία».

Για τεράστιο κόστος και επίπτωση στους καταναλωτές, προειδοποίησε η Γερμανική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA), καλώντας τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για την τήρηση της υπάρχουσας εμπορικής συμφωνίας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.