Skip to main content

Ryanair: Αύξηση ναύλων και ταξιδιωτικής κίνησης «απογείωσαν» τα κέρδη στα 1,92 δισ. ευρώ

Η εταιρεία καταγράφει ετήσια κέρδη ρεκόρ, καθώς ο αριθμός των επιβατών ξεπερνά τα επίπεδα προ πανδημίας

Η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα κέρδη-ρεκόρ για το έτος, καθώς η αύξηση των επιβατών και των εσόδων αντιστάθμισε απότομα το υψηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η low cost εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο είπε ότι τα κέρδη μετά φόρων για ολόκληρο το έτος αυξήθηκαν κατά 34% στα 1,92 δισ. ευρώ (2,09 δισ. δολάρια) και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 25% σε ετήσια βάση στα 13,44 δισ. ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησε 184 εκατομμύρια επιβάτες, 23% περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία του Covid.

Ξεπεράστηκε η αύξηση του λειτουργικού κόστους

Αυτοί οι υψηλότεροι αριθμοί κίνησης και η αύξηση των ναύλων βοήθησαν τη Ryanair να ξεπεράσει την απότομη αύξηση του κόστους: το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση και ο λογαριασμός καυσίμων αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 32%.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Neil Sorahan, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ότι η αγορά μετοχών της αντανακλά έναν «πολύ ισχυρό» ισολογισμό.

«Οι προτεραιότητές μας ήταν πάρα πολλές: να αποκαταστήσουμε τους μισθούς για τους ανθρώπους μας μετά τον Covid, να αυξήσουμε τους μισθούς, να αποπληρώσουμε το χρέος», είπε.

Με πληροφορίες από CNBC