Skip to main content

Τζεντιλόνι: Το Eurogroup θα προχωρήσει στην Ένωση Κεφαλαιαγορών, με ή χωρίς συναίνεση

Alexandros Michailidis SOOC

Στη σύνοδο κορυφής των 27 τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της ΕΕ υποστήριξαν επί της αρχής την αρχή την ένωση  των κεφαλαιαγορών, αλλά οι διαφορές παραμένουν στις λεπτομέρειες

Εάν δεν επιτευχθεί συναίνεση για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών, ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσουν μαζί, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

«Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην ένωση των κεφαλαιαγορών, αλλά αν δεν επιτευχθεί συναίνεση, ορισμένα κράτη μέλη θα προχωρήσουν μαζί», τόνισε ο Ιταλός Επίτροπος, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Αν και οι Ευρωπαίοι γενικά αποταμιεύουν περισσότερα από τους Αμερικανούς, οι κεφαλαιαγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν το ίδιο βάθος με τις αντίστοιχες αμερικανικές, επειδή λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις εθνικές γραμμές.

Στη σύνοδο κορυφής των 27 τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της ΕΕ υποστήριξαν επί της αρχής την αρχή την ένωση  των κεφαλαιαγορών, αλλά οι διαφορές παραμένουν στις λεπτομέρειες, με ορισμένες χώρες να διστάζουν να παραχωρήσουν τον έλεγχο των εθνικών τους οικονομικών κανόνων.