Skip to main content

Βουτιά στις πωλήσεις των iPhone στην Κίνα – Άλμα στις πωλήσεις των Huawei

H Huawei κάνει δυναμικό comeback και απειλεί την τρίτη θέση της Apple στην κινεζική αγορά

Σε τροχιά συρρίκνωσης βρέθηκαν οι πωλήσεις των iPhone της Apple στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρότατο ανταγωνισμό από τις κινεζικές εταιρείες smartphones και ειδικά τη Huawei.

Σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research οι πωλήσεις των iPhones στην κινεζική αγορά, κατέγραψαν πτώση 19,1%, το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στον αντίποδα οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών της Huawei έκαναν άλμα 69,7% στο ίδιο διάστημα.

Προσπάθεια για μπλόκο από τις ΗΠΑ

Αυτό αποδίδεται εν μέρει χάρη στην κυκλοφορία του Mate 60 της Huawei, το οποίο περιλαμβάνει τσιπ υψηλής τεχνολογίας που στηρίζει συνδέσεις 5G.

Από το 2019 οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει μία σειρά από κυρώσεις στη Huawei, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν την πρόσβασή της σε τεχνολογία και ειδικά σε προηγμένα chip. Τώρα όμως η εταιρεία κάνει δυναμικό comeback. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στην Κίνα, ασκώντας πίεση στην Apple που κατέχει την τρίτη θέση, σύμφωνα με την Counterpoint.

Οι δυνατότητες ΑΙ

Σημειώνεται ότι οι κινεζικές Xiaomi και Oppo έχουν ενσωματώσει τους επεξεργαστές Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm, που υποστηρίζει εφαρμογές ΑΙ,  στις πιο πρόσφατες συσκευές τους.

Συνολικά οι πωλήσεις έξυπνων κινητών αυξήθηκαν 1,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ήταν το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο αύξησης των πωλήσεων. Η Counterpoint περιμένει αύξηση των πωλήσεων smartphones, η οποία θα κινηθεί σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, για το σύνολο του 2024 στην Κίνα.