Skip to main content

HSBC: Αποχωρεί από την Αργεντινή και πουλά τις δραστηριότητές της έναντι 550 εκατ. δολαρίων

Πρόθεση της τράπεζας, να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της

Φεύγει από την Αργεντινή του Μιλέι η HSBC, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει τις τραπεζικές της δραστηριότητες στην Αργεντινή στην Grupo Financiero Galicia σε μια συμφωνία αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τράπεζα θα καταγράψει ζημία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων προ φόρων από την πώληση. Η πώληση αναμένεται επίσης να μειώσει τον δείκτη CET1 της HSBC κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες το πρώτο τρίμηνο.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Γιατί αποχωρεί

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HSBC, Noel Quinn, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί σε «ευκαιρίες υψηλότερης αξίας» διεθνώς.

«Η HSBC Argentina είναι σε μεγάλο βαθμό μια εγχώρια επιχείρηση, με περιορισμένη συνδεσιμότητα με το υπόλοιπο διεθνές μας δίκτυο. Επιπλέον, δεδομένου του μεγέθους της , δημιουργεί επίσης σημαντική αστάθεια κερδών για τον Όμιλο όταν τα αποτελέσματά μεταφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ. Η Grupo Financiero Galicia βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να επενδύσει και να αναπτύξει την επιχείρηση», δήλωσε ο Quinn.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο Μεξικό και τις ΗΠΑ και στην εξυπηρέτηση των διεθνών πελατών μας σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό μας με τις κορυφαίες τραπεζικές μας δυνατότητες συναλλαγών».