Skip to main content

UBS: Σχεδιάζει να κλείσει χιλιάδες μικρούς λογαριασμούς της Credit Suisse στην Ασία

UBS - Credit Suisse

Η τράπεζα αναθεωρεί λογαριασμούς με ενεργητικό κάτω των 2 εκατ. δολαρίων

Η UBS Group σχεδιάζει να κλείσει χιλιάδες μικρότερης αξίας λογαριασμούς της Credit Suisse, στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Ασίας – Ειρηνικού, προκειμένου να βάλει τέλος σε σχέσεις με «φτωχές» αποδόσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Η τράπεζα αναθεωρεί λογαριασμούς με ενεργητικό κάτω των 2 εκατ. δολαρίων, ανέφεραν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Πολλοί από τους λογαριασμούς είναι στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ, πρόσθεσαν.

Πώς άλλαξαν τα δεδομένα στην Ασία

Η κίνηση αυτή αντανακλά την ευρύτερη προσπάθεια του Σέρτζιο Ερμότι να «απαλλαγεί» από τμήματα της Credit Suisse, που δεν θέλει, μετά την απόκτησή της έναντι 3 δισ. ελβετικών φράγκων. 

Οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίου στον κόσμο τα τελευταία χρόνια είχαν θέσει την Ασία στο επίκεντρο των σχεδίων ανάπτυξης.

Αλλά η επιβράδυνση και η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της Κίνας είχε ως αποτέλεσμα οι πελάτες να περιορίσουν τα συναλλασσόμενα ποσά. Η UBS αυτή τη στιγμή επιβλέπει ενεργητικό 3,9 τρισ. δολαρίων στον τομέα διαχείρισης πλούτου, εκ των οποίων το 17% είναι στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.