Skip to main content

Εκτοξεύτηκε η μετοχή της Oracle κάνοντας πλουσιότερο σε ένα βράδυ τον ιδιοκτήτη της κατά 15 δισ. δολάρια

Τεράστια κέρδη για τον Λάρι Έλισον και την εταιρεία του

Ο Λάρι Έλισον ανέβηκε στην πέμπτη θέση της λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

Η Oracle Corporation είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας υπολογιστών με έδρα το Όστιν, Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2020, η Oracle ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο βάσει εσόδων και κεφαλαιοποίησης αγοράς. H Oracle ιδρύθηκε το 1977 από τον Λάρι Έλισον που αποτελεί έναν από τους μεγιστάνες όχι μόνο της βιομηχανίας της τεχνολογίας αλλά γενικότερα με την περιουσία του να εκτιμάται μέχρι την χθες Τρίτη στα 146 δισ. δολάρια.

Ένα ράλι των μετοχών της Oracle στη χθεσινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου οδήγησε σε αύξηση της τιμής των μετοχών της εταιρείας κατά 12% με αποτέλεσμα αυτή η εξέλιξη να προσθέσει ακόμη 15 δισ. δολάρια στην περιουσία του Έλισον οδηγώντας τον στην πέμπτη θέση της λίστας Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Πριν την εμφάνιση των μεγιστάνων του Διαδικτύου (Μπέζος, Ζάκερμπεργκ) και της τρελής χρηματιστηριακής πορείας της Tesla (Ελον Μασκ) o Έλισον κοντραριζόταν με τον έτερο μεγιστάνα της βιομηχανία του λογισμικού Μπιλ Γκέιτς (Microsoft) για την πρωτοκαθεδρία σε αυτή την λίστα.

Σε αντίθεση με τους άλλους μεγιστάνες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις αυτής της λίστας ο Έλισον διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια το σύνολο των μετοχών του στην εταιρεία του και δεν προχωρά σε τμηματικές πωλήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έχει επίσης φροντίσει σε αντίθεση με τους άλλους μεγιστάνες της λίστας να διατηρεί χαμηλό προφίλ στην έκθεση του στα μίντια, στην προσωπική του ζωή, στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και γενικότερα στην εμπλοκή του με τα δημόσια πράγματα και έτσι δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην κοινή γνώμη αν και τα τελευταία 30 χρόνια αποτελεί κορυφαίο παράγοντα στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Naftemporiki.gr