Skip to main content

Bitcoin: Νέο ρεκόρ στα 70.000 δολάρια εν μέσω ράλι των memecoins

Το Ether πλησίασε τα 4.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021 - Dogecoin και Pepe μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της εβδομάδας

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το bitcoin που ανήλθε για πρώτη φορά στα 70.000 δολάρια, ακόμη την ώρα που οι συναλλασσόμενοι φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους σε περιθωριακά tokens -memecoins – για υψηλότερες αποδόσεις.

Tokens όπως το Dogecoin και το Pepe σημείωσαν διψήφια κέρδη το πρωί της Παρασκευής, ενισχύοντας τα εντυπωσιακά ράλι που παρατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία, έχει αυξηθεί κατά περίπου 16% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, σε ποσοστό υπερδιπλάσιο του μεγαλύτερου ομολόγου του.

«Καθώς το Bitcoin παγιώνεται στα τρέχοντα επίπεδα και το Ether υπεραποδίδει βραχυπρόθεσμα, τα μάτια είναι βέβαιο ότι θα επικεντρωθούν στα altcoins και σε δευτερεύοντα μοντέλα που αρχίζουν να δημιουργούνται», δήλωσε ο Chris Newhouse, αναλυτής της DeFi στην Cumberland Labs, στο Bloomberg.

Bitcoin: Η τιμή απογειώθηκε – Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Αφότου έφτασε τα 70.000 δολάρια, το Bitcoin μείωσε γρήγορα τα κέρδη του και διαπραγματεύτηκε γύρω στα 68.000 δολάρια. Το Ether πλησίασε τα 4.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021.

Το Ether επωφελείται από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι το token θα είναι το επόμενο που θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να διατίθεται μέσω διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs)

Η αυξανόμενη ζήτηση για τα Bitcoin ETFs που εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο ήταν ο βασικός καταλύτης για το φετινό ράλι άνω του 60% του token.

Τα memecoins αποτελούν εδώ και καιρό ένα φαινόμενο μεταξύ των μικροεπενδυτών και επαγγελματιών της κρυπτογράφησης, οι οποίοι βλέπουν τις τιμές σε μικροσκοπικό επίπεδο ως μια ευκαιρία να σημειώσουν γρήγορα τεράστιες αποδόσεις παρά την έλλειψη παραδοσιακών θεμελιωδών στοιχείων.

Το token Shiba Inu θεωρήθηκε το πιο δημοφιλές στην τελευταία ανοδική αγορά, ενώ το Dogecoin θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως το γνήσιο memecoin. Οι traders θεωρούν τα PEPE, WIF και άλλα πρωτοεμφανιζόμενα κρυπτονόμισματα ως την επόμενη μεγάλη ευκαιρία.