Skip to main content

Taylor Swift: Deal με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης για αποκλειστικές συναυλίες στη χώρα

EPA/JOEL CARRETT

Η «διπλωματία της συναυλίας» στη Σιγκαπούρη

Διάφορες φήμες κυκλοφόρησαν και το επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης: Η Taylor Swift, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, θα εμφανιστεί μόνο εκεί και όχι σε άλλη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Οι υπηρεσίες μας διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία μαζί της για να έρθει στη Σιγκαπούρη για συναυλίες και να κάνει τη Σιγκαπούρη το μοναδικό της σταθμό στη Νοτιοανατολική Ασία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής στη Μελβούρνη, σύμφωνα με το Reuters.

Η δήλωση είναι η πρώτη επιβεβαίωση από την πόλη-κράτος ότι η συμφωνία για την εμφάνιση της Σουίφτ στη Σιγκαπούρη περιείχε όρους αποκλειστικότητας που την εμπόδιζαν να εμφανιστεί σε άλλες χώρες.

Τη Δευτέρα, ο Έντουιν Τονγκ, υπουργός Πολιτισμού, Κοινοτήτων και Νεολαίας της Σιγκαπούρης, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αυτή δύο φορές κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Δεν αποκάλυψε επίσης το ύψος του ποσού που θα πάρει η Τέιλορ Σουίφτ, αλλά δήλωσε ότι το ποσό «δεν είναι πουθενά τόσο υψηλό όσο εικάζεται».

EPA/SARAH YENESEL

Το θέμα πήρε διαστάσεις στις 16 Φεβρουαρίου όταν η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ισχυρίστηκε ότι η Σιγκαπούρη έδινε στην ομάδα της Σουίφτ ένα ποσό μεταξύ 2-3 εκατ. δολ. ανά εμφάνιση, με αντάλλαγμα να μην δώσει συναυλίες σε άλλες πόλεις.

Οι έξι συναυλίες της στη Σιγκαπούρη αναμένεται να φέρουν ένα ποσό μεταξύ 260 και 372 εκα. δολ. στην οικονομία του νησιού, με την προϋπόθεση ότι το 70% των θεατών προέρχεται από το εξωτερικό. Μόνο οι μέσες ημερήσιες τιμές στα ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν από 256 σε 400 δολάρια αυτήν την εβδομάδα, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 92% από ταξιδιώτες από τη Μαλαισία, 111% από την Ταϊλάνδη και 189% από την Ινδονησία, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικού λογισμικού RateGain.

Grammy 2024: Η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ιστορία

Αντιδράσεις και κριτική για «απληστία»

Η συμφωνία της Swift με τη Σιγκαπούρη έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με το αν πρόκειται απλώς για μια έξυπνη συναλλαγή ή για απληστία.

Κάποιοι την χαρακτήρισαν έξυπνη κίνηση, άλλοι όμως πιστεύουν ότι η νοοτροπία του νικητή βλάπτει τις περιφερειακές τουριστικές βιομηχανίες, οι οποίες εξακολουθούν να αναρρώνουν από την πανδημία, καθώς και τους θαυμαστές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιες τιμές ταξιδιού για να δουν τη Σουίφτ από κοντά.

EPA/JOEL CARRETT

Κάποιοι παρομοιάζουν τη συμφωνία με τον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις συναγωνίζονται για να φιλοξενήσουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Super Bowl και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Διαμαρτυρήθηκε κανείς όταν η F1 αποφάσισε να έρθει στη Σιγκαπούρη; Ή προσποιούμαστε ότι δεν υπήρχαν χρηματικές ή άλλες υλικές εκτιμήσεις;» είπε η Irene Hoe, σύμβουλος σύνταξης με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Πηγή: CNBC

Επιμέλεια: Ελίζα Καραγιώργη