Skip to main content

Κάτι ήξερε ο Τραμπ και πούλησε το Trump Hotel: Χρεοκόπησε το ξενοδοχείο

Η CGI που το είχε εξαγοράσει κήρυξε στάση πληρωμών επί χρέους 285 εκατ. δολαρίων

Την ώρα που η αυτοκρατορία real estate του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται υπό την πίεση του προστίμου 355 εκατ. δολαρίων, που του επεβλήθη πρόσφατα, ένα από τα πιο πρόσφατα deals του, η πώληση του ξενοδοχείου που έφερε το όνομά του, αποδεικνύεται άκρως διορατική κίνηση.

Το Trump International Hotel στην Ουάσινγκτον ήταν αγαπημένο στέκι των Ρεμπουλικάνων κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, προσελκύοντας λομπίστες, γερουσιαστές, επιχειρηματίες και άλλους που είχαν συναλλαγές με την κυβέρνηση. Έχοντας δεχθεί οξεία κριτική ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να βγάζει κέρδος από μία τέτοια δραστηριότητα, αποφάσισε να το θέσει προς πώληση.

Το 2022 βρέθηκε αγοραστής. Ήταν η επενδυτική CGI Merchant Group, η οποία πρόσφερε 375 εκατ. δολάρια – ένα αντίτιμο κατά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια υψηλότερο σε σχέση με άλλες προσφορές, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street.  Η CGI μετονόμασε το ξενοδοχείο σε Waldorf Astoria.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της WSJ, πριν από λίγες ημέρες η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία κήρυξε στάση πληρωμών επί δανείου 285 εκατ. δολαρίων που συνδέεται με το ξενοδοχείο.

Η δραματική αύξηση των επιτοκίων σε συνδυασμό με το υψηλό πρίμιουμ που είχε καταβληθεί για την αγορά του, οδήγησαν σε «κανόνι». Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της CGI, Ραούλ Τόμας, ανέφερε ότι επιχειρεί να συγκεντρώσει νέα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων.