Skip to main content

Λονδίνο: O εμβληματικός πύργος BT πουλήθηκε έναντι 347 εκατ. δολ. και θα γίνει ξενοδοχείο

REUTERS/Hannah McKay

Η κατασκευή των 189 μέτρων δεσπόζει πάνω από την κεντρική γειτονιά Fitzrovia της πρωτεύουσας από το 1965

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών BT ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συμφώνησε να πουλήσει τον εμβληματικό πύργο BT του Λονδίνου στην εταιρεία ανάπτυξης MCR Hotels για 275 εκατομμύρια λίρες (346,6 εκατομμύρια δολάρια).

Η κατασκευή των 189 μέτρων δεσπόζει πάνω από την κεντρική γειτονιά Fitzrovia της πρωτεύουσας από το 1965, όταν άνοιξε ως πύργος του Ταχυδρομείου.

Ο πύργος, ο οποίος συνήθιζε να παρέχει μια σειρά από λειτουργίες δικτύου και κεραίες για τη συνδεσιμότητα, δεν είναι πλέον απαραίτητος δεδομένης της τρέχουσας τεχνολογίας δικτύου της BT.Η  πώληση γίνεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση του κόστους και των ακινήτων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Ο πύργος ήταν επίσης γνωστός για ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο στον 34ο όροφο του. Χρειαζόταν 22 λεπτά για μια πλήρη περιστροφή.

Ο αμερικανικός αναπτυξιακός κολοσσός MCR κατέχει και διαχειρίζεται 150 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου TWA που βρίσκεται στο πρώην κέντρο πτήσεων TWA στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy.

Η BT, ο μεγαλύτερος πάροχος ευρυζωνικών και κινητών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, προχωρά σε ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών κόστους που θα περικόψει έως και 55.000 θέσεις εργασίας έως το 2030.