Skip to main content

Η Microsoft θα επενδύσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία τα επόμενα δύο χρόνια

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην 40χρονη ιστορία της Microsoft στη Γερμανία

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία τα επόμενα δύο χρόνια,  προκειμένου να επεκτείνει μαζικά τις δυνατότητες των κέντρων δεδομένων της για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς .

Η μεγαλύτερη επένδυση στην 40χρονη ιστορία της Microsoft

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην 40χρονη ιστορία της Microsoft στη Γερμανία, που θα πραγματοποιηθεί κυρίως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου η Microsoft θέλει να δημιουργήσει μια νέα περιοχή cloud.

Με τις επενδύσεις αυτές η Microsoft ανταποκρίνεται στην έκρηξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. «Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το πόσο αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες με τεχνητή νοημοσύνη σε σημαντικούς τομείς της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο Σμιθ σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Ο καγκελάριος Σολτς χαρακτήρισε την επένδυση ως «πολύ καλό νέο για τη Γερμανία», προσθέτοντας ότι τέτοια έργα δείχνουν πόσο ελκυστική είναι η  χώρα και πόσο μεγάλη είναι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Γερμανία.

Ο αμερικανικός όμιλος αναζητά τοποθεσίες κοντά σε σημαντικούς πελάτες, όπως η Bayer και η  RWE,προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν χαμηλότερους χρόνους μετάδοσης δεδομένων.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέντρικ Βιστ τόνισε ότι η επένδυση της Microsoft αποτελεί «ένα ισχυρό μήνυμα για τη Γερμανία και μια μεγάλη συμβολή στη διαρθρωτική αλλαγή στην περιοχή της Ρηνανίας». Σημείωσε μάλιστα ότι «το γεγονός ότι ένας παγκόσμιος παίκτης κάνει μια τέτοια επένδυση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι ένδειξη εμπιστοσύνης και αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής».

Ο Πρόεδρος της Microsoft  είχε υποσχεθεί τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο όμιλος θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στη Μεγάλη Βρετανία έως το 2026 , για την προώθηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα, έχει υποσχεθεί μια επένδυση  στην Αυστραλία ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.