Skip to main content

UBS: Ζημίες μικρότερες του αναμενόμενου για το δ’ τρίμηνο

Επαναγορά μετοχών έως και 1 δισ. δολάρια

Η UBS ξεπέρασε -οριακά- τις προσδοκίες για τα κέρδη του δ’ τριμήνου και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου επαναγορά μετοχών αξίας έως και 1 δισ.  δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας εμφάνισε καθαρές ζημίες που αναλογεί στους μετόχους ύψους 279 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, τη δεύτερη συνεχόμενη ζημία του λόγω του κόστους εξαγοράς της Credit Suisse. Ωστόσο, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν ευρύτερες καθαρές ζημίες ύψους 372 εκατ. δολαρίων.

Μαζί με την επαναγορά μετοχών, η UBS σχεδιάζει να προτείνει μέρισμα ανά μετοχή ύψους 0,70 δολαρίων, αυξημένο κατά 27% σε ετήσια βάση.

Στο γ’ τρίμηνο, η UBS είχε καταγράψει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους της, ύψους 785 εκατ. δολαρίων – η οποία συνυπολογίζει έξοδα ύψους 2 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με την ενσωμάτωση της Credit Suisse.

Η UBS ανακοίνωσε επίσης ταχύτερη από την αναμενόμενη επιστροφή των εισροών πελατών στην επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse από την εξαγορά, την οποία ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2023.

Με πληροφορίες από CNBC