Skip to main content

Ο Ζάκερμπεργκ είναι «ένας από εμάς»: Στερεώνει και αυτός το laptop σε βιβλία

Η προσπάθεια του ιδρυτή του Facebook να μας δείξει ότι όσο και αν αυξήθηκαν τα μηδενικά στον λογαριασμό του παραμένει «ένας από εμάς»

Για να αποκτήσεις πολλούς θαυμαστές (και αντίστοιχα παθιασμένους haters) πρέπει είτε να είσαι αρκετά εκκεντρικός και προκλητικός (βλέπε Έλον Μασκ), είτε να παρουσιάζεσαι αν και απολύτως επιτυχημένος ως το αγόρι/κορίτσι της διπλανής πόρτας. Μπορεί να είσαι και δισεκατομμυριούχος, αλλά δεν παύεις να είσαι… ένας από εμάς.

Αυτή την εικόνα φαίνεται να προσπαθεί να πουλήσει το τελευταίο διάστημα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook και ομολογουμένως ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Και ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο που το επιχειρεί σε μία περίοδο που οι πλατφόρμες του δέχονται πυρά για πρακτικές και ελλιπείς ελέγχους, που εκθέτουν ανηλίκους σε κινδύνους.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανέβασε στο Thread την Κυριακή, η οποία δείχνει τον μεγιστάνα της τεχνολογίας να χρησιμοποιεί ένα laptop εξαιρετικά low -tech, στερεωμένο πάνω σε βιβλία – όπως ακριβώς κάνουμε οι περισσότεροι όταν θέλουμε να μας πιάνει σωστά η κάμερα.

Ο Ζάκερμπεργκ ανέβασε μία σειρά φωτογραφιών που τον δείχνουν το πώς εξελίχθηκε στην πάροδο των 20 ετών ζωής του Facebook. Η φωτογραφία με το στερεωμένο στα βιβλία laptop είναι πρόσφατη.

Mark Zuckerberg/Thread

Ο σημερινός Μαρκ σε σχέση με τον προ 20ετίας εαυτό του είναι πιο φιτ, πιο μαυρισμένος και με πολλά περισσότερα μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό του. Αλλά αυτό που θέλει να μας πει είναι πως κάτι δεν έχει αλλάξει: είναι ένας «απλός» άνθρωπος, ένα «καλό παιδί», που έτυχε να πετύχει. Του αρέσει να έχει κοντά του αναψυκτικά, όταν δουλεύει, και δεν είναι από εκείνους που έχουν μανία με την τάξη, αν κρίνουμε από το ελαφρώς ακατάστατο γραφείο του.