Skip to main content

Vodafone: Δεν προχωρά το deal με την Iliad στην Ιταλία

Πτώση για τη μετοχή

Οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν 3,5% , αφού η εταιρεία τηλεπικοινωνιών απέρριψε μια νέα πρόταση της γαλλικής Iliad για συγχώνευση των ιταλικών επιχειρήσεών της.

Η Iliad ανακοίνωσε την είδηση το πρωί της Τετάρτης. Η εταιρεία είχε προσφέρει στη Vodafone 6,6 δισ. ευρώ (7,15 δισ. δολάρια) σε μετρητά και 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχικό δάνειο, ως μέρος μιας προτεινόμενης συγχώνευσης για τη δημιουργία μιας νέας οντότητας που είπε ότι θα ήταν ο «πιο καινοτόμος ανταγωνιστής τηλεπικοινωνιών για την Ιταλία».

Η Iliad θα είχε λάβει 400 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επίσης 2 δισεκατομμύρια ευρώ από μετοχικό δάνειο.

Η Iliad δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πεπεισμένη ότι η προσφορά ήταν ο «καλύτερος δυνατός επιχειρηματικός συνδυασμός προς όφελος μιας ταλαιπωρημένης ιταλικής αγοράς και βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών».

Πρόσθεσε ότι τώρα θα ακολουθήσει μια αυτόνομη στρατηγική, θα ενισχύσει τη θέση της στην Ιταλία και «θα επιδιώξει σθεναρά την αύξηση του μεριδίου αγοράς σε όλους τους τομείς».

Η Vodafone είχε δηλώσει προηγουμένως ότι βρισκόταν σε συνομιλίες σχετικά με επιλογές για τις ιταλικές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης ή της διάθεσης μονάδων. Κατά το οικονομικό έτος 2023, τα έσοδα της Vodafone Italia μειώθηκαν κατά 4,2% στα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη μειώθηκαν κατά 14,5%.

«Δεν είμαστε πλέον σε συνομιλίες με την Iliad, αλλά οι συζητήσεις μας με άλλους συνεχίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Vodafone την Τετάρτη.

Πηγή: CNBC