Skip to main content

Οι 3 καλύτερες χώρες της Ευρώπης για την αγορά εξοχικού

Η Προβηγκία στη Γαλλία, η Τοσκάνη στην Ιταλία και η πρωτεύουσα της Ισπανίας η Μαδρίτη είναι δημοφιλή μέρη για επενδύσεις

Τρεις χώρες θεωρούνται οι σταθερά αγαπημένες όσων αγοράζουν εξοχικό σπίτι στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Kate Everett-Allen της εταιρείας ακινήτων Knight Frank.

Οι χώρες αυτές δεν αποτελούν έκπληξη καθώς εντάσσονται και στη λίστα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών. Ο λόγος για την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Και τις τρεις χώρες διακρίνουν η πολιτική σταθερότητα, η χρηστή διακυβέρνηση και η εύκολη πρόσβαση στην αγορά στεγαστικών δανείων, παράγοντες που κατέστησαν δημοφιλείς για τους ξένους αγοραστές, είπε η Everett-Allen.

Είναι επίσης εύκολο για τους αγοραστές να κατανοήσουν την αγορά ακινήτων μέσω κτηματολογίων που δείχνουν πόσα ακίνητα έχουν πουληθεί. Παράλληλα, προσφέρουν άλλα προνόμια, όπως η εντυπωσιακή ύπαιθρος, η κουζίνα, και οι ελκυστικές πόλεις.

Η Γαλλία

Η Γαλλία είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ.

Η Προβηγκία και οι Άλπεις είναι και τα δύο πιο δημοφιλή μέρη για επενδύσεις για τους Βορειοευρωπαίους αγοραστές ακινήτων, σύμφωνα με την Everett-Allen. Μετά την πανδημία, η περιοχή των Άλπεων έγινε δημοφιλής λόγω των δραστηριοτήτων που προσέφερε σε εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία προσπαθεί να προσελκύσει επίσης τους Αμερικανούς επιχειρηματίες, με ένα σχέδιο που θα διευκολύνει τους Γάλλους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε εκτεταμένες περιόδους βίζας και τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να επωφελούνται από μια απλοποιημένη διαδικασία έκδοσης βίζας.

Παράλληλα, η Γαλλία ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν νεόδμητες δευτερεύουσα κατοικίες στη χώρα μέσω φορολογικών κινήτρων που επιστρέφουν τον τυπικό φορολογικό συντελεστή του 20% εάν καταστήσουν το ακίνητο διαθέσιμο προς ενοικίαση για περίπου 14 εβδομάδες το χρόνο.

Η Ιταλία

Η Τοσκάνη, με τους αμπελώνες, τις αγροικίες και τις όμορφες πόλεις της, όπως η Φλωρεντία, η Σιένα και η Λούκα, είναι πάντα δημοφιλής, σύμφωνα με την Everett-Allen.

Αντίστοιχα δημοφιλείς είναι οι πόλεις και τα χωριά γύρω από τις λίμνες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας.

Επίσης, η περιφέρεια της Απουλίας, στη νότια Ιταλία, θεωρείται πιο οικονομική για επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ προσφέρει επίσης υπέροχα και διαφορετικά τοπία. Δημοφιλής είναι επίσης η περιφέρεια της Ούμπρια, στην κεντρική χώρα, και η Σικελία, στα νότια.

Η Ιταλία έχει γίνει δημοφιλής στους πλούσιους αγοραστές από το εξωτερικό που κατοικούν στη χώρα λόγω ενός φορολογικού συντελεστή που εισήχθη το 2017, ο οποίος τους επιτρέπει να πληρώνουν ένα πάγιο τέλος 100.000 ευρώ ετησίως για εισόδημα που δημιουργείται στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από το πόσο είναι αυτό το εισόδημα.

Αυτός ο «φιξ φόρος» αφορά όλα τα μέλη της οικογένειας, τα οποία πληρώνουν σταθερά 25.000 ευρώ ετησίως και έχει «ενθουσιάσει» τους πελάτες της Knight Frank στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, είπε η Everett-Allen.

Η Ισπανία

Η Ισπανία είναι δημοφιλής ως τόπος αγοράς εξοχικών στους Γάλλους, τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τη νότια παραθαλάσσια πόλη Μαρμπέλα είναι μεταξύ των προτιμώμενων περιοχών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank.

Η Μαδρίτη βρίσκεται επίσης «στο ραντάρ» των ξένων αγοραστών, ως εναλλακτική έναντι του Λονδίνου ή του Παρισιού.

Η χώρα είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής για τους ξένους αγοραστές λόγω μιας νέας ψηφιακής βίζας για τους ψηφιακούς νομάδες, που εισήχθη φέτος, η οποία επιτρέπει σε άτομα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζουν και να εργάζονται στην Ισπανία για έως και πέντε χρόνια.