Skip to main content

Με 180% τρέχει η Rolls Royce

Πατάει γκάζι για την καλύτερη επίδοση από το 1987, όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Η μετοχή με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη διάρκεια του τρέχοντος έτους δεν είναι η Novo Nordisk, αλλά αυτή της Rolls-Royce. Η μετοχή της βρετανικής κατασκευάστριας κινητήρων ενισχύθηκε χθες περισσότερο από 7%, από τη στιγμή που έθεσε ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους για μεγαλύτερη ροή ρευστού και απόδοση επί του κεφαλαίου.

Η μετοχή έχει ενισχυθεί περίπου 180% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, οδεύοντας προς την καλύτερη ετήσια επίδοση από το 1987, όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Η μεταπανδημική ανάκαμψη στην αγορά αεροπορικών ταξιδίων έχει αποδειχθεί πιο ισχυρή απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, με τη μεγάλη ζήτηση για αεροσκάφη να αυξάνει τη ζήτηση για κινητήρες της Rolls-Royce.

H μετοχή της έχει ενισχυθεί 48% φέτος, ωστόσο η κεφαλαιοποίησή της επισκιάζει κατά πολύ την αντίστοιχη της Rolls-Royce, με τον φαρμακευτικό γίγαντα της Δανίας να έχει χρηματιστηριακή αξία 460 δισ. δολαρίων συγκριτικά με την αντίστοιχη των 28 δισ. δολαρίων της βρετανικής εταιρείας.

Αναλυτές της UBS θεωρούν ότι οι νέοι στόχοι της Rolls-Royce συνεπάγονται μια άνοδο 7% στα κέρδη Ebit και περισσότερο από 30% στην ελεύθερη ροή ρευστού.