Skip to main content

Πράσινο φως στη Microsoft για τη μεγαλύτερη εξαγορά στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ενέκρινε την πώληση της Activision έναντι 69 δισ. δολαρίων.

Στις αρχές του 2022 η Microsoft που κατέχει εκτός των άλλων ηγετική θέση και στη βιομηχανία των videogames είχε ανακοινώσει ότι συμφώνησε με την εταιρεία Activision Blizzard δημιουργό δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών όπως το «Call of Duty» για την εξαγορά της εταιρείας έναντι ποσού 69 δισ. δολαρίων. Ήταν μια κίνηση που άλλαζε τις ισορροπίες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών η οποία μαζί με το οικονομικό ύψος ρεκόρ της εξαγοράς χαρακτηρίστηκε ως «η αγορά του αιώνα» για τον συγκεκριμένο τομέα.

Όμως η Microsoft βρήκε ένα απρόσμενα αλλά ισχυρό εμπόδιο στο δρόμο της που ήταν η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας (CMA) η οποία δεν ενέκρινε τη συμφωνία θωρώντας ότι με αυτή την κίνηση θα υπήρχε πρόβλημα ανταγωνισμού στο πεδίο του cloud gaming και η Microsoft θα είχε μονοπωλιακή ισχύ και θα έπρεπε ο κολοσσός του λογισμικού να διασφαλίσει εμπράκτως ότι οι Βρετανοί φίλοι των videogames και πελάτες των υπηρεσιών cloud gaming θα είχαν στη διάθεση τους ανταγωνιστικό περιβάλλον σε τιμές και υπηρεσίες.

Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο η CMA ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Microsoft η οποία θα πωλήσει τα δικαιώματα streaming της Activision στη γαλλική εταιρεία Ubisoft Entertainment διασφαλίζοντας έτσι κατά την άποψη της CMA τις υγιής εμπορικές συνθήκες στο cloud computing. Η Microsoft μπορεί να ολοκληρώσει την εξαγορά μέσα σε 48 ώρες αν το επιθυμεί και μένει να διαπιστωθεί η επίδραση που θα έχει αυτή η εξαγορά.

Naftemporiki.gr