Skip to main content

Η Prada φτάνει στη Σελήνη: Με δικές της στολές η αποστολή της NASA

Στολές της Axiom Space (φωτογραφία αρχείου)

Σε συνεργασία με την Axiom Space ο ιταλικός οίκος θα ετοιμάσει τις ειδικές στολές για την αποστολή Artemis III

Οι αστροναύτες στην επόμενη αποστολή της NASA στη Σελήνη θα έχουν όχι μόνο γνώσεις και τόλμη, αλλά και στυλ. Και τούτο γιατί οι διαστημικές στολές τους θα φέρουν την υπογραφή του ιταλικού οίκου Prada.

Ο οίκος θα συνεργαστεί με την Axiom Space για τις διαστημικές στολές επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή Artemis III, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2025, όπως επιβεβαίωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες σήμερα, Τετάρτη. Η Artemis III θα είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που θα φτάσει στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972. Η ομάδα θα περιλαμβάνει και μία γυναίκα.

Σχεδιαστές και μηχανικοί των δύο εταιρειών θα εργαστούν με στόχο να ετοιμάσουν στολές που θα προστατεύουν τα μέλη της αποστολής «έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης στο περιβάλλον του Διαστήματος και της Σελήνης», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Marketing Director του ομίλου Prada, Lorenzo Bertelli, τόνισε ότι το brand είναι εξοικειωμένο με τεχνολογίες αιχμής χάρη και στη συνεργασία του με την ομάδα ιστιοπλοΐας Luna Rossa Prada Americas Cup.