Skip to main content

Google: Αποφάσισε νέες απολύσεις

Reuters

Τον Ιανουάριο, η Google που ανήκει στην Alphabet ανακοίνωσε ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας περικόπτει η Google, στον οργανισμό προσλήψεων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μείωσης των προσλήψεων κατά τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με το CNBC.

«Δυστυχώς πρέπει να προβούμε σε σημαντική μείωση του μεγέθους του οργανισμού προσλήψεων», δήλωσε ο Μπράιαν Ονγκ, αντιπρόεδρος προσλήψεων της Google, στους υπαλλήλους σε μια βιντεοσκοπημένη συνάντηση την Τετάρτη, ηχογράφηση της οποίας περιήλθε στην κατοχή του CNBC.

«Δεν είναι κάτι που ήταν εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια συζήτηση που κάποιος από εμάς ήθελε να κάνει ξανά φέτος», δήλωσε ο Ong. «Δεδομένης της βάσης των προσλήψεων που έχουμε παραλάβει τα επόμενα τρίμηνα, είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε γενικές γραμμές».

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις μειώσεις της ομάδας προσλήψεων θα λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Τετάρτη, δήλωσε ο Ong.

Τον Ιανουάριο, η Google που ανήκει στην Alphabet ανακοίνωσε ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας, επηρεάζοντας περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης. Οι απολύσεις έγιναν σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του οργανισμού προσλήψεων της Google. Ενώ η Google βρίσκεται σε κατάσταση περικοπής δαπανών από πέρυσι, η Alphabet ανακοίνωσε αύξηση 7% στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, η οποία ήταν καλύτερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.