Skip to main content

UBS: Γερό «ψαλίδι» σε θέσεις εργασίας στην Ασία

Η τράπεζα θα καταργήσει τους επικαλυπτόμενους ρόλους σε Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη

Η UBS μειώνει τις θέσεις εργασίας στην Ασία κατά εκατοντάδες, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse, καθώς η τράπεζα αντιδρά στην υποτονική δραστηριότητα των πελατών και στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας μείωσε ορισμένους «επικαλυπτόμενους ρόλους» τους τελευταίους μήνες και αναμένονται περαιτέρω περικοπές έως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς τα σχέδια είναι ιδιωτικά. Τουλάχιστον 100 θέσεις θα μπορούσαν να καταργηθούν, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Η τράπεζα πρόκειται να εξαλείψει ρόλους που περιλαμβάνουν διαχειριστές σχέσεων στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Ο αριθμός των περικοπών δεν έχει οριστικοποιηθεί, είπαν. Ο δανειστής σχεδιάζει να διατηρήσει την πλειοψηφία των ιδιωτικών τραπεζιτών στην Αυστραλία και την Ινδία προς το παρόν, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Η UBS παλεύει με το υποτονικό κλίμα των πελατών και τα επίπεδα δραστηριότητας στην Ασία-Ειρηνικό. Τα κέρδη προ φόρων της μονάδας διαχείρισης assets στην περιοχή μειώθηκαν κατά 9% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Με πληροφορίες από Bloomberg