Skip to main content

Η Κίνα απογείωσε τις μετοχές του real estate

Η πλατεία του Χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ. Δεσπόζουν δύο αγάλματα ταύρων. REUTERS/Tyrone Siu

Η Country Garden Holdings ηγήθηκε της κούρσας με κέρδη 14,61%.

Σε εντυπωσιακό ράλι επιδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι μετοχές κολοσσών του real estate στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, οδηγώντας έτσι τον Hang Seng στην καλύτερη επίδοση μεταξύ των χρηματιστηριακών δεικτών της Ασίας.

Οι επενδυτές αντέδρασαν ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό στην πρωτοβουλία του Πεκίνου να στηρίξει τον κλάδο κατασκευής ακινήτων, αλλά και να τονώσει ευρύτερα την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων έριξε το ελάχιστο όριο των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος για τις τράπεζες στο 4% από 6%, δίνοντας έτσι κίνητρο σε επενδυτές να αγοράσουν γιουάν. Όλα τα βλέμματα αναλυτών και επενδυτών παραμένουν σταθερά στραμμένα στην Κίνα.

Οι μετοχές των Evergrande, Logan Group και Longfor Group έκαναν άλμα μεγαλύτερο του 9%, ενώ η Country Garden Holdings ηγήθηκε της κούρσας με κέρδη 14,61%. Ο κλαδικός δείκτης Hang Seng Mainland Property Index ενισχύθηκε 9,09%.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η Country Garden έλαβε έγκριση από τους πιστωτές της να επεκτείνει την προθεσμία πληρωμής σε ιδιωτικό ομόλογο ύψους 3,9 δισ. γιουάν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. To Bloomberg από την πλευρά του μετέδωσε ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης μια πληρωμή κουπονιού για ομόλογο 2,85 εκατομμυρίων ρινγκιτ Μαλαισίας (613.000 $).

naftemporiki.gr