Skip to main content

Ferrari: Στα 1,47 δισ. δολάρια τα έσοδα β’ τριμήνου

Περιμένει μεγαλύτερα κέρδη για το 2023

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη του 2023 προχώρησε η Ferrari, αναμένοντας προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έως και 2,22 δισ. ευρώ (2,44 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος, ανέφερε την Τετάρτη, από 2,18 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 4,6%, το μεγαλύτερο από τον Ιούνιο.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη β’ τριμήνου που ξεπέρασαν ελαφρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Για το β’ τρίμηνο του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη EBITDA ύψους 589 εκατ. ευρώ, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 577 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο έφτασαν τα 1,47 δισ. δολάρια.

Η Ferrari έχει αυξήσει τις τιμές ορισμένων από τα μοντέλα. Τον περασμένο μήνα, η Porsche δήλωσε ότι οι παραδόσεις της αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο εξάμηνο του έτους με τα SUV να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ, ενώ προειδοποίησε για επίμονες ελλείψεις ανταλλακτικών που επιβαρύνουν τις πωλήσεις του ηλεκτρικού Taycan.

Η Ferrari σχεδιάζει να αποκαλύψει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο το δ’ τρίμηνο του 2025. Τα υβριδικά μοντέλα μόνο με μπαταρίες καθώς και plug-in πρόκειται να κυριαρχήσουν το δεύτερο μισό της δεκαετίας με τα υβριδικά αυτοκίνητα να αποτελούν το 43% των αποστολών κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 589 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών για 577 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,47 δισ. ευρώ.

Η Ferrari αύξησε επίσης τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ από προηγούμενο guidance περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.