Skip to main content

Transavia: Ακυρώνει 210 πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λόγω έλλειψης αεροσκαφών

EPA/ROB ENGELAAR

Ανέμενε αεροσκάφη Boeing Co. 737- Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στην παράδοσή τους

Ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας Transavia, που ελέγχεται πλήρως από την Air-France KLM, καταργεί 210 πτήσεις για φέτος το καλοκαίρι. Η εταιρεία επικαλείται έλλειψη αεροσκαφών, γεγονός που περιορίζει τη χωρητικότητα κατά την περίοδο καλοκαιρινή περίοδο αιχμής.

Αναλυτικότερα, ο αερομεταφορέας ανέμενε αεροσκάφη Boeing Co. 737 που προηγουμένως εκμεταλλευόταν η Blue Air, μια χρεοκοπημένη ρουμανική αεροπορική εταιρεία. Ωστόσο, η γραφειοκρατία παράλληλα με καθυστερήσεις στην παράδοσή τους εμποδίζουν την εκμετάλλευσή τους από την εταιρεία, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η έλλειψη αεροσκαφών περιορίζει τη χωρητικότητα της Transavia την χειρότερη εποχή, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.  Σύμφωνα με το Aviation 24, η λειτουργία της Transavia θα διαταραχθεί και τον Ιούνιο. Για τον Ιούνιο η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει πάνω από 330 πτήσεις.

Οι πτήσεις καταργήθηκαν για να εξασφαλιστεί «πλήρης βεβαιότητα» για την περίοδο αιχμής, δήλωσε ο Leon Bogaard, εκπρόσωπος της Transavia. «Αυτή ήταν η τελευταία μας προσαρμογή στο πρόγραμμα των πτήσεων μας.» Ο Bogaard αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους για την έλλειψη αεροσκαφών. Ο αερομεταφορέας είπε ότι έχει μεταφέρει σχεδόν όλους τους επιβάτες με ακυρωμένες πτήσεις σε άλλες πτήσεις της Transavia.