Skip to main content

EasyJet: Ώθηση από την καλοκαιρινή ζήτηση και τις αυξημένες τιμές

REUTERS/Denis Balibouse

Η αεροπορική εταιρεία τόνισε στην ανακοίνωσή της την επέκτασή της στα ελληνικά νησιά και τις επιπλέον πτήσεις στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και στην ζήτηση για ταξίδια την καλοκαιρινή περίοδο αναμένει η EasyJet, καθώς «προχωράει» η ανάκαμψη του κλάδου μετά την πανδημία.

Τα έσοδα ανά θέση, τα οποία περιλαμβάνουν πρόσθετες χρεώσεις, όπως για παράδειγμα για τις αποσκευές, κινούνται το τρέχον τρίτο τρίμηνο κατά 20% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, δήλωσε την Πέμπτη η αεροπορική εταιρεία.

Η αεροπορική εταιρεία τόνισε στην ανακοίνωσή της την επέκτασή της στα ελληνικά νησιά και τις επιπλέον πτήσεις στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιόχαν Λούντγκρεν, εξέφρασε τη σιγουριά του για τη ζήτηση την περίοδο του καλοκαιριού και ανέφερε ότι η EasyJet επεκτείνει τις δραστηριότητες της για πακέτα διακοπών.

Ο αερομεταφορέας ανέφερε προσαρμοσμένη ζημία προ φόρων 411 εκατ. λιρών (512 εκατ. δολαρίων), κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο μήνα, η EasyJet αύξησε τις προοπτικές κερδών της για δεύτερη φορά φέτος, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για θερινές διακοπές. Η EasyJet προσθέτει σταδιακά περισσότερες πτήσεις καθώς ανακάμπτει από τα χαμηλά επίπεδα την περίοδο της πανδημίας και δήλωσε την Πέμπτη ότι από τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους η χωρητικότητά της θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη της EasyJet  αποτυπώνεται επίσης στην πορεία των μετοχών της που έχουν «σκαρφαλώσει» περίπου 60% φέτος, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των αεροπορικών που περιλαμβάνει ο δείκτης Bloomberg World Airlines.  Ωστόσο, η τρέχουσα τιμή τους εξακολουθεί να είναι περίπου 60% κάτω από το επίπεδό τους πριν από την πανδημία.