Skip to main content

SoftBank: «Τρύπα» 32 δισ. δολαρίων στο τεχνολογικό fund της

Περιορίστηκαν οι συνολικές ετήσιες ζημιές της

Το πρόσφατο ράλι στις τεχνολογικές μετοχές δεν βοήθησε ιδιαίτερα τη SoftBank να απαλύνει τον πόνο μίας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς για το επενδυτικό fund της. Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το Vision Fund ήρθε αντιμέτωπο με ζημιές 4,3 τρισ. γιεν (32 δισ. δολαρίων) για τη χρήση, που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών 2,55 τρισ. γιεν έναν χρόνο νωρίτερα.

Συνολικά η SoftBank εμφάνισε καθαρές ζημίες 970,14 δισ. γιεν, οι οποίες ήταν μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (1,7 τρισ. δολάρια). Παρά τα κέρδη από επενδύσεις σε γνωστές, ώριμες εταιρείες η SoftBank αντιμετωπίζει απώλειες από ανοίγματα σε πιο νέες εταιρείες, όπως είναι η κινεζική startup τεχνητής νοημοσύνης, SenseTime και η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και μίσθωσης αυτοκίνητου μέσω κινητού, GoTo, με έδρα την Ινδονησία. Πέτυχε να περιορίσει τις απώλειές της πάντως πουλώντας μετοχές των T- Mobile και Alibaba.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Γοσιμίτσου Γκότο, είπε ότι οι εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει η SoftBank έχουν ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα, ενώ πρόσθεσε ότι αρκετές εξ αυτών ετοιμάζονται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Δεν προσδιόρισε ποιες είναι αυτές, αλλά είπε πως η αθροιστική αξία τους υπολογίζεται σε 37 δισ. δολάρια.