Skip to main content

Berkshire Hathaway: Άλμα κερδών και ρευστό άνω των 130 δισ. για την εταιρεία του Μπάφετ

Τι έδωσε ώθηση στην κερδοφορία

Η ανάκαμψη των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων και τα επιτυχημένα επενδυτικά στοιχήματα οδήγησαν σε άνοδο τα κέρδη της Berkshire Hathway του Γουόρεν Μπάφετ.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο στα 8,065 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 12,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όταν ήταν 7,16 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη από ασφαλιστικό underwriting σκαρφάλωσαν στα 911 εκατ. δολάρια από 167 εκατ δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ εκείνα από ασφαλιστικές επενδύσεις έκαναν άλμα 68% στα 1,699 δισ. δολάρια από 1,170 δισ. δολάρια.

Το ρευστό της Berkshire φούσκωσε κι άλλο, αγγίζοντας τα 130,616 δισ. δολάρια έναντι 128 δισ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα. Η Berkshire προέβη στην επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 4,4 δισ. δολάρια. Ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς από το 2021.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της Berkshire, τα οποία περιλαμβάνουν κέρδος από βραχυπρόσμες επενδύσεις, γιγαντώθηκαν στα 35,5 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, από 5,6 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την εντυπωσιακή ανάκαμψη ορισμένων επενδύσεων του Μπάφετ, όπως η Apple.

Οι μετοχές Class A της Berkshire καταγράφουν άνοδο 4,9% από τις αρχές του έτους και απέχουν λιγότερο από 3% από το ιστορικό ρεκόρ τους.

Ο Μπάφετ, στα 92 έτη του, εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία της εταιρείας και να απαντά στα ερωτήματα των μετόχων. Διαβάστε πώς έχτισε την αυτοκρατορία του, ΕΔΩ.