Skip to main content

Νέες περικοπές στην Deutsche Bank

EPA/MAURITZ ANTIN

Η τράπεζα καταγράφει το καλύτερο τρίμηνο από την έναρξη της ανάκαμψης

Η Deutsche Bank σχεδιάζει περικοπές περίπου 800 ανώτερων στελεχών του back-office καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ εντείνει τις μειώσεις κόστους εν μέσω της επιβράδυνσης των συναλλαγών.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τα μέτρα παράλληλα με τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου που έδειξαν ότι τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν κατά 17%, μια από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των επενδυτικών τραπεζών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η πτώση αντισταθμίστηκε από ένα άλμα 35% στα έσοδα της τράπεζας.

Η DB στηρίζεται όλο και περισσότερο στην εταιρική και την ιδιωτική τράπεζα για να προωθήσει την ανάπτυξη, καθώς η έκρηξη του trading των τελευταίων ετών εξασθενεί και η Ευρώπη βγαίνει από το πείραμα με τα αρνητικά επιτόκια. Ενώ έχει καταφέρει να αυξήσει την αύξηση των εσόδων και την κερδοφορία, ο υψηλός πληθωρισμός και οι επενδύσεις σε ελέγχους έχουν προκαλέσει συχνές υπερβάσεις δαπανών από τότε που ανέλαβε ο Σέβινγκ πριν από πέντε χρόνια.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη θα βοηθήσουν την εταιρεία να εξοικονομήσει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ (553 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως έως το 2025, ανεβάζοντας τον μεσοπρόθεσμο στόχο της στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η τράπεζα δήλωσε ότι θα καταγράψει περίπου 500 εκατ. ευρώ σε σχετικές δαπάνες φέτος, για έξοδα όπως αποζημιώσεις.

Πηγή: Bloomberg