Skip to main content

Microsoft: Η φράση που ανέφερε 50 φορές στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η εταιρεία υπογράμμισε την σταθερή αφοσίωσή της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της Microsoft σημείωσε άνοδο 9% την Τετάρτη, προσθέτοντας 174 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή της αξία, αφού τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία υπογράμμισε την σταθερή αφοσίωσή της στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω της επένδυσή της, ύψους 10 δισ. δολαρίων, στην OpenAI, η οποία έχει δημιουργήσει με μια νέα εκδοχή της τεχνολογίας ΑΙ του ChatGPT.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, δήλωσε θετικός σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουν προκύψει. Μάλιστα, οι λέξεις «τεχνητή νοημοσύνη» αναφέρθηκαν 50 φορές κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

«Θα διαχειριστούμε τα κέρδη και τις ζημιές προσεκτικά οδηγώντας τη λειτουργική μόχλευση με πειθαρχημένο τρόπο, αλλά δεν διστάζουμε να επενδύσουμε εκεί που πρέπει να επενδύσουμε για να αρπάξουμε τη μακροπρόθεσμη ευκαιρία [στην τεχνητή νοημοσύνη]», είπε ο Ναντέλα.

«Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί ξεκάθαρα σε μια επαναξιολόγηση της αξίας και της διαφοροποίησης της Microsoft», σχολίασε η JPMorgan.