Skip to main content

Nestlé: Αύξηση σχεδόν 10% στις τιμές μέχρι στιγμής φέτος

Αύξηση των πωλήσεων κατά 5,6%.

Η πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Nestléαύξησε τις τιμές κατά 9,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους, κάνοντας λόγο για «σημαντικό πληθωρισμό κόστους».

Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τριμήνου, η εταιρεία- η οποία μεταξύ άλλων έχει υπό την ομπρέλα της τις σοκολάτες KitKat και το Nescaf- αύξηση των πωλήσεων κατά 5,6% στο τρίμηνο, στα 23,5 δισ. ελβετικά φράγκα (26,49 δισ. δολάρια). Οι πωλήσεις μάλιστα ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Ωστόσο, οι όγκοι των πωλήσεων, που χαρακτηρίζονται ως η «πραγματική εσωτερική ανάπτυξη», μειώθηκαν κατά 0,5%.

Η εταιρεία είχε αυξήσει πέρυσι τις τιμές κατά 8,2%, χωρίς μεταβολή στον όγκο των πωλήσεων που αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έρχεται ενώ η αγορά χαρακτηρίζεται από συνθήκες υψηλού πληθωρισμού. Άλλωστε η αύξηση των πωλήσεων αποδίδεται εν μέρει στην αύξηση των τιμών.

Πάντως, σύμφωνα με τη Nestlé ορισμένες κατηγορίες στηρίζουν τις πωλήσεις, μεταξύ των οποίων τα προϊόντα για κατοικίδια της Purina. Ο καφές — στον οποίο κατέχει τα εμπορικά σήματα Nescafe, Nespresso και Home Starbucks — παρουσίασε υψηλή μονοψήφια ανάπτυξη, ενώ οι πωλήσεις ζαχαροπλαστικής, που περιλαμβάνουν τα KitKat, Smarties, Milky Bar και Quality Street, αυξήθηκαν σε διψήφιο ποσοστό.

naftemporiki.gr