Skip to main content

Τζέιμι Ντάιμον: Προς καθαίρεση ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan λόγω δεσμών με τον Τζέφρι Έπστιν;

Η τράπεζα αγνόησε τις «κόκκινες σημαίες» καταγγέλουν δύο άτομα

Ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase και μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα θα μπορούσε να καθαιρεθεί λόγω των δεσμών της τράπεζάς του με τον έκπτωτο πρώην χρηματοδότη Τζέφρι Έπσταϊν, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος, που επικαλούνται οι Financial Times. Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδουν CNBC και Wall Street Journal.

Ο Ντάιμον συμφώνησε να δώσει κατάθεση ενόρκως, σε απροσδιόριστη ημερομηνία στο μέλλον, για δύο αστικές αγωγές που συνδέονται με τον καταδικασθέντα για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό Έπστιν, σύμφωνα με το άτομο, το οποίο αρνήθηκε να κατονομαστεί μιλώντας για την υπόθεση.

Οι μηνύσεις, μια από άτομο που έχει καταγγείλει επίθεση από τον Έπστιν και μια άλλη από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, ισχυρίζονται ότι η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη αγνόησε τις κόκκινες σημαίες για τον Έπστιν και επωφελήθηκε από τις συναλλαγές μαζί του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η JPMorgan προσπάθησε να ρίξει οποιαδήποτε ευθύνη από το επεισόδιο σε ένα πρώην ανώτερο στέλεχος.