Skip to main content

«Κι άλλες χρεοκοπίες τραπεζών τα επόμενα δύο χρόνια» λέει ο CEO της Man Group

«Kινδυνεύουν περισσότερο οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ και οι challenger banks στη Βρετανία»

«Η τραπεζική αναταραχή από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν έχει ακόμη τελειώσει και ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών θα χρεοκοπήσει εντός δύο ετών», δήλωσε ο Λιουκ Έλις διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Man Group (EMG.L) σε συνέδριο του Bloomberg στο Λονδίνο την Τετάρτη, στον απόηχο της κατάρρευσης των 3 Αμερικανικών τραπεζών και της Ελβετικής Credit Suisse.

“Νομίζω ότι θα έχουμε κι άλλες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες», δήλωσε ο Έλις, προσθέτοντας τι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ και οι challenger banks στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτάχυνε τους χρόνους στους οποίους διαχέονται οι ανησυχίες για τις τράπεζες. «Τα πράγματα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε πρόκειται για κρίση είτε για καλά νέα», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι πολλά hedge funds αντιστάθμισης κινδύνου έχουν αποκομίσει χρήματα από τη μεταβλητότητα του τραπεζικού τομέα τις τελευταίες ημέρες, με στοιχήματα κατά των τραπεζών.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία εποπτεύει την υγεία και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Βρετανίας, δήλωσε πάντως ότι “το βρετανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ασφαλές και υγιές”.

naftemporiki.gr